Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı

Program Hakkında
Elektronik Haberleşme teknikerliği programı, DEÜ İzmir Meslek Yüksek Okulu Teknik Programlar bünyesinde 1986 dan bu yana eğitimini sürdürmekte,her yıl, Ege bölgesi ve ülke genelindeki haberleşme teknolojisi alanında eğitimli iş gücü kazandırarak eğitimde önemli bir işlevi yerine getirmektedir.Elektronik Haberleşme bölümünde eğitim 14 haftalık 4 yarıyıl olup 2 öğrenim yılında tamamlanmaktadır. İlk yarıyılda Lise bilgilerinin geliştirilmesi ve konuyla ilgili teknik disiplinlerin okutulmasından sonra, diğer yarıyıllarda ağırlıklı haberleşme programı dersleri verilir. Bu doğrultuda Elektronik Haberleşme teknolojisi alanında hizmet verebilecek bilgi ve beceriye sahip, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen, etik değerlere duyarlı ve hayat boyu öğrenmeyi bir yaşam biçimi haline getiren çağdaş teknikerler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Meslek liselerinin ilgili alanlarından mezun olan öğrenciler sınavsız geçiş ile ya da Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavından (YGS) yeterli puanı almak koşulu ile programa kayıt yaptırabilmektedirler. Programa her yıl toplam 90 öğrenci (45 örgün ve 45 ikinci öğretim) kayıtlanmaktadır.
Başlıca Çalışma Alanları Ve İş İmkanları
Elektronik Haberleşme Programı mezunları gerek kamu sektöründe gerekse özel sektörde Elektronik Haberleşme (Telekomünikasyon) teknikeri ünvanı ile istihdam edilmektedir.Program mezunları genellikle TÜRK-TELEKOM ve TRT gibi kamu kuruluşlarında personel alınımı yapıldığı oranda görev alabilmektedirler. Bunun dışında kendi yetenekleri ölçüsünde özel telefon santralleri, cep telefonu, fax satış yerlerinin pazarlama ve teknik servislerinde çalışabilmektedirler. Kendi işyerlerini kurup aynı işleri yapan mezunlarımız da vardır. Diğer bir kategori ise bilgisayar ve elektronik işyerleridir. Bazıları bilgisayar firmalarının satış, servis bölümlerinde bazıları ise bölgede faaliyet gösteren büyük firmaların elektronik tasarım ve bakım onarım bölümlerinde (Karel, Vestel, vb ) iş bulabilmektedir.
Öğretim Planı
Öğretim planını indirmek için tıklayınız
Ders İçerikleri
Ders içeriklerini indirmek için tıklayınız.
DGS
Elektronik Haberleşme Programı mezunları mezuniyet sonrasında ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Mühendislik Lisans Programlarına geçiş yapabilmektedir.2013 Dikey Geçiş Kılavuzu Tablo 3 e Göre Elektronik Haberleşme Ön Lisans Mezuniyet Alanı Tercih Yapılabilecek Lisans Programları:

# Elektrik Mühendisliği
# Elektrik-Elektronik Mühendisliği