2023-2024 BAHAR YARIYILI DERS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Yayınlanma Tarihi: 25-01-2024

2023-2024 BAHAR YARIYILI DERS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Tüm öğrencilerimiz    05.02.2024 – 07.02.2024 tarihleri arasında ders kayıt işlemlerini yapmak zorundadır.

 

– Öğrenim harcını yatırmakla yükümlü olan öğrencilerimiz Ziraat Bankası ATM lerinden yada  şubelerinden  öğrenci numaranızı söyleyerek yada giriş yaparak , harcınızı yatırınız.

– http://www.deu.edu.tr adresinde Web Kayıt linkine tıklayarak, kullanıcı adı ve şifrenizi giriniz. (DEBİS kullanıcı adınız ve şifrenizdir)

– Ders Kayıt adımında karşınıza gelecek olan uyarı var ise dikkatle okuyunuz. Derslerinizi kontrol ederek seçiniz.

– Seçmeli dersleriniz için kaç AKTS alacağınız ekranda yazacaktır. Buna göre ders seçimi yapınız.

– Ders seçiminde daha önce aldığınız DD ve DC notlu derslerinizi not yükseltmek amacıyla alabilirsiniz. (Zorunlu Değildir.)

– Ortak Zorunlu Dersler hariç 33 saatlik ders alma hakkınız bulunmaktadır. Ancak mezuniyet durumuna gelebilecek öğrencilerimiz 33 saate ek olarak 2 ders daha alabilirler.

–  Kayıt işlemlerini ilerle butonu ile takip ediniz. Seçtiğiniz dersler ve haftalık ders programı ayrı bir sayfada gelecektir. Kontrol ediniz. Bu belgede referans numaranız bulunduğundan çıktısını alınız. Çıktısı olmayan öğrencilerimizin herhangi bir itiraz hakkı bulunamaz.

– Ders kaydınız “Danışmanınız Tarafından Onaylandı” ibaresini görmediğiniz sürece geçersiz sayılır. Onaylanıp onaylanmadığını takip ediniz.

– Kaydınız danışmanınız tarafından red olduğunda “Tekrar Kayıt”  ekranı ile ders seçiminizi danışmanınızın uyarısı doğrultusunda tamamlayınız.

– Göremediğiniz ve seçemediğiniz dersiniz ya da almak zorunda olmayıp seçmek durumunda kaldığınız dersleriniz ve diğer sorunlarınız için Öğrenci İşleri Birimi program memurunuz ile görüşünüz.

——————– Yeni öğretim döneminizde başarılar dileriz.—————————-