Tarihçe

İzmir Meslek Yüksekokulu (İMYO) Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte 20 Temmuz 1982 de “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname” ile kurulmuştur. Bu tarihten önce Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı`na bağlı Yabancı Diller ve Meslek Yüksekokulu adı altında öğretim yapan kurumun bünyesinde meslekle ilgili programlar şeklinde eğitimine devam etmiştir. İzmir Meslek Yüksekokulu Buca İlçesi ndeki Buca Eğitim Fakültesi yerleşkesi içinde kurulmuş ve halen eğitime aynı yerde devam etmektedir.

Ön lisans (iki yıl) düzeyinde ara eleman yetiştiren İzmir Meslek Yüksekokulu 16 bölüm olarak öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Öncelikli olarak İzmir ve Ege Bölgesinin ara eleman ihtiyacına cevap veren okulumuz bünyesinde 23 program bulunmaktadır. Bu programlarda öğrenim gören toplam öğrenci sayısı 2017 Ekim ayı itibariyle 13414 tür.