Yerel Yönetimler Programı


Program Hakkında

1984 yılında İzmir Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanlığı bünyesinde Mahalli İdareler Programı adıyla kurulan program; 2000 yılında Yerel Yönetimler Programı adını almıştır. Öğrenci seçimi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi?nce (ÖSYM) yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile yapılmaktadır.

Yerel Yönetimler Programının amacı, yerel yönetimlerin daha etkin ve verimli çalışabilmesi için; belediyelere, il özel idarelerine, kaymakamlıklara, köy tüzel kişiliklerine ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nitelikli işgücü kazandırmak; yetenekli, bilgi birikimine sahip, araştırmacı, edindiği bilgileri iş hayatına aktarabilen, etkin ve kaliteli ara eleman yetiştirmektir. Bu kapsamda, siyaset, ekonomi, hukuk, kamu yönetimi, kentleşme ve çevre sorunları vb. konularda eğitim verilmekte, özellikle yerel yönetimlerin ve kamu sektörünün çeşitli kademelerinde görev alacak, yönetim anlayışının gerektirdiği teorik bilgilere sahip, bu bilgileri uygulamaya aktarabilecek alt ve orta düzey yönetici adaylarının yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Dört yarıyıldan oluşan eğitim-öğretim süresince bu amaçlar doğrultusunda öğrenciler mesleğe hazırlanmakta ve mesleğe ilişkin güncel bilgileri edinmeleri de sağlanmaya çalışılmaktadır. Programda dersler kapsamında öğretilen bilgileri desteklemek ve pekiştirmek için 30 iş gününü içeren staj zorunludur. Programa her yıl toplam 120 öğrenci (60 örgün ve 60 ikinci öğretim) yerleştirilmektedir.

Başlıca Çalışma Alanları Ve İş İmkanları
Yerel Yönetimler Programından mezun olanlar Meslek Elemanı unvanı almaya hak kazanırlar. Mezunlar; belediyelerde, il özel idarelerinde, kent konseylerinde, sivil toplum kuruluşlarında, kamuoyu araştırmaları ile ilgili kuruluşlarda ve benzeri tüm resmi ve özel kuruluşlarda çalışabilirler.
Öğretim Planı
Öğretim planını indirmek için tıklayınız
Ders İçerikleri
Ders içeriklerini indirmek için tıklayınız.
 

ÖĞRETİM ELEMANLARI 
Prof.Dr. Rabia Bahar ÜSTE Doç.Dr. Sultan KAVİLİ ARAP

(Program Başkanı)

Öğr.Gör. Dr. Elif YÜCEBAŞ
rabia.uste@deu.edu.tr sultan.arap@deu.edu.tr elif.yucebas@deu.edu.tr
0.232.3012559 0.232.3012561 0.232.3012567