Bölüm Hakkında: Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’nün amacı, turizm sektörü ile ilgili teorik olarak edindiği bilgileri kullanabilme ve analiz edebilme yeteneği ile donatılmış, turizm işletmelerinin orta ve üst yönetim kademelerinde çalışabilecek, etik değerlere önem veren, sektördeki ve dünyadaki gelişmeleri takip edip yorumlayabilen, özgüvenli bireyler yetiştirmektir. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencileri, turizm sektörü ile ilgili teorik dersler yanında, bilgisayar laboratuvarında verilen ön büro- kat hizmetleri otomasyon sistemleri ve yiyecek-içecek hizmetleri otomasyon sistemleri gibi uygulamalı dersler ile teorik bilgilerini kullanabilme becerilerini geliştirebilmektedirler. 1982 yılından beri İzmir Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyetinde bulunan Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, turizm sektöründe nitelikli ve yabancı dil bilgisine vakıf ara eleman yetiştirmeyi amaçlayan okulun köklü ve öğrenci sayısı yönünden en büyük programıdır. Teorik ile uygulamalı derslerimiz uyarınca hem yakın çevreye hem de uzak çevreye (Tarihi mekânlara, ören yerlerine; turizm işletmelerine) bilgi ve görgü artırımı sağlayacak geziler yapılmaktadır. Öğrenciler, yaz dönemi boyunca sektörün her alanında, ders kitaplarıyla öğretilen bilgileri desteklemek ve pekiştirmek için 30 iş gününü içeren stajlarını yapmaktadırlar. Öğrenim süresi 2 yıldır (4 dönem). Mezun olan öğrencilerimiz, otel, motel, tatil köyü gibi konaklama işletmelerinde; restoran, bar, eğlence merkezleri gibi yiyecek-içecek işletmelerinde, seyahat acentesi, tur operatörü gibi seyahat işletmelerinde değişik pozisyonlarda görev alabilirler. Yabancı dil ve yeterli meslek bilgisine sahip olan mezun öğrenciler, hızla gelişen ve küreselleşen sektörde yurt dışında da çalışma olanağı bulmaktadır. |
|
Bölüm Başkan Vekili | |
Adı Soyadı: Doç. Dr. Çiğdem Mutlu | |
Mail Adresi: cigdem.mutlu@deu.edu.tr | |
Telefon Numarası: 0 (232)3012558 | |
Deu Akademik Sayfası: | |
Programlar: | |
1-Turizm ve otel İşletmeciliği Programı |