Tarımsal İşletmecilik Programı


Program Hakkında
Tarımsal İşletmecilik Programı, İzmir Meslek Yüksek Okulu İktisadi ve İdari Programlar Bölümü içinde yer alıp 2009 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Bölüm kontenjanı 60 ı örgün, 60 ı ikinci öğretim olmak üzere toplam 120 kişidir. 14 haftalık 4 yarıyıldan oluşan 2 yıllık bir programdır.Bu program, tarım ve tarıma dayalı sanayi işletmelerinde, finansman ve ürün pazarlama, tarımsal muhasebe kayıtlarını düzenleme, tarımsal sigorta, tarımsal danışmanlık, tarımsal değerleme ve çiftçi örgütlenmesi, gibi alanlarda çalışabilen, tarımsal işletmelerin karlılık durumlarını arttırmayı hedefleyen elamanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Tarımsal işletmecilik programında ders geçme sistemi ile eğitim öğretim yapılır. Bağıl not değerlendirme sistemi uygulanır.

Başlıca Çalışma Alanları Ve İş İmkanları
Tarımsal İşletmecilik Programı mezunları;#Bitkisel ve hayvansal üretim yapan tüm tarım işletmelerinde (seracılık, büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftlikleri, tavukçuluk işletmeleri, balık çiftlikleri vb.)
#Tarıma dayalı sanayi işletmelerinde ( konserve, salça, meyve suyu, süt işleme vb.)
#Paketleme ve soğuk hava tesislerinde,
#Tarımsal girdi üretim ve satışı yapan firmalarda,
#Tarımsal danışmanlık ve değerleme şirketlerinde,
#Tarımsal kooperatiflerde,
#Bankaların ilgili bölümlerinde,
#Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında,
#Tarımla ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilmektedirler.Ayrıca;
#Zirai ilaç ve tohumluk pazarlama hizmetlerinde 3 yıl çalıştıktan sonra, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Düzenlemiş olduğu Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavında başarılı olmaları halinde zirai ilaç bayii açabilmektedirler.
#Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarafından yapılan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavında başarılı olmaları halinde alacakları belgeler ile tarım işletmelerinde danışmanlık yapabilmektedirler.
Öğretim Planı
Öğretim planını indirmek için tıklayınız
Ders İçerikleri
Ders içeriklerini indirmek için tıklayınız.
DGS
Tarimsal İşletmecilik Programı mezunları iki yıllık eğitimleri sonunda ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Ziraat Fakülteleri ve İktisadi İdari Bilimler Fakültelerinin ilgili bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.2014 Dikey Geçiş klavuzuna göre Tarımsal İşletmecilik Ön Lisans Mezuniyet Alanı Tercih Yapılabilecek Lisans Programları:

#İşletme
#İşletme- Ekonomi
#Lojistik Yönetimi
#Tarım Ekonomisi
#Tarım İşletmeciliği

ÖĞRETİM ELEMANLARI 
Doç. Dr. Füsun KÖKALAN ÇIMRIN Doç. Dr. Esin CANDAN DEMİRKOL

(Program Başkanı)

Öğr. Gör. Dr. Hülya GİRGİN
fusun.kokalan@deu.edu.tr esin.candan@deu.edu.tr hulya.girgin@deu.edu.tr
0.232.3012555  0.232.3012667 0.232.3012
 
Öğr.Gör.Dr.Yasemin ERGÜNER Öğr.Gör. Dr. Dilek YÜCEL ENGİNDENİZ
dilek.engindeniz@deu.edu.tr
0.232.3012555