Kimya Teknolojisi Programı


Program Hakkında
1989 da YÖK-Dünya Bankası Projesi kapsamında Rafineri ve Petrokimya Programı adıyla kurulan program, 2002 yılında özel sektör ihtiyaçları göz önüne alınarak Kimya Teknolojisi Programına dönüştürülerek eğitim ve öğretime devam etmektedir. 14 haftalık 4 yarıyıldan oluşan 2 yıllık bir programdır. Bu iki yıllık süreçte programda teorik dersler, laboratuvar uygulamaları ve endüstriye dayalı öğretim verilmektedir. Öğrencilere program kapsamında kimya biliminin ve endüstriyel kimyanın temel kavramlarının öğretilmesi ile birlikte endüstri ve laboratuvar uygulamalarındaki el becerilerinin geliştirilmesi sağlanmaktadır.Program günümüzde ve gelecekte endüstrinin ara eleman ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda kimya teknolojisi alanında hizmet verebilecek bilgi ve beceriye sahip, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen, etik değerlere duyarlı ve hayat boyu öğrenmeyi bir yaşam biçimi haline getiren çağdaş teknikerler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Meslek liselerinin ilgili alanlarından mezun olan öğrenciler sınavsız geçiş ile yada Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavından (YGS) yeterli puanı almak koşulu ile programa kayıt yaptırabilmektedirler. Programa her yıl toplam 90 öğrenci (45 örgün ve 45 ikinci öğretim) kayıtlanmaktadır.
Başlıca Çalışma Alanları Ve İş İmkanları
Kimya Teknolojisi Programı mezunları gerek kamu kuruluşlarında gerekse de özel sektörde Kimya Teknikeri ünvanı ile istihdam edilmektedirler.
Program Mezunları;
# Kimya endüstrilerinin ve diğer endüstri dallarının (boya, deterjan, kozmetik, kağıt, rafineri ve petrokimya, plastik, cam ve gıda gibi) laboratuvarlarında ve sahalarında,
# Özel analiz laboratuarlarının ve kamu kuruluşlarının maden, rafineri petrokimya, adli tıp, makine kimya, gıda, çevre, su ve atık su laboratuvarlarında laborant veya tekniker olarak çalışabilmektedirler.
Öğretim Planı
Öğretim planını indirmek için  tıklayınız
Ders İçerikleri
Ders içeriklerini indirmek için  tıklayınız
DGS
Kimya Teknolojisi Programı mezunları mezuniyet sonrasında ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde Mühendislik ve Fen Fakültelerinin Lisans Programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.Mezunlar Mühendislik Fakültelerinin Kimya, Süreç, Polimer ve Çevre Mühendisliği bölümleri ile Fen Fakültelerin Kimya bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedirler. Ayrıca, Açık Öğretim Fakültelerinin İktisat ve İşletme bölümlerine de sınavsız dikey geçiş imkânları bulunmaktadır.
Yararlı Linkler
Facebook Grup: İMYO Kimya Teknikerliği Mezunları https://www.facebook.com/friends/requests/?fcref=rup#!/groups/imyokimyateknikerligi/
ÖĞRETİM ELEMANLARI 
Prof.Dr. Suat UÇAR
Doç. Dr. Merve ZEYREK ONGUN

(Program Başkanı)

Öğr.Gör. Dr. Şule ŞAHİN
suat.ucar@deu.edu.tr merve.zeyrek@deu.edu.tr sule.sahin@deu.edu.tr
0.232.3012611 0.232.3012613 0.232.3012613
Öğr.Gör. Murat PAKEL Öğr.Gör. Dr. Müge HATİP
murat.pakel@deu.edu.tr muge.hatip@deu.edu.tr
0.232.3012613  0.232.3012626