Elektronik Teknolojisi Programı


Program Hakkında
Program, İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölüm Başkanlığı bünyesinde Endüstriyel Elektronik adı altında kurulmuş olup 2009-2010 akademik yılında ismi Elektronik Teknolojisi olarak değiştirilmiştir. Programa kayıt yaptırmak isteyen adayların Lise ya da dengi okul Diplomasına sahip olması ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince yapılan Yükseköğretime Geçiş sınavından yeterli puanı alması veya Meslek Liselerinin ilgili alanlarından mezun öğrencilerin de sınavsız geçiş yapmaları gerekmektedir.Elektronik alanı teknolojinin gelişmesiyle sürekli kendini yenileyen ve her gün gelişen bir alandır. Bu alanda endüstride ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Elektronik Teknolojisi programı da bu amaca yönelik olarak öğrencileri öğrendikleri teorik ve pratik bilgilerini endüstride uygulayabilen nitelikli Elektronik Teknikerleri olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Programa her yıl 60 örgün ve 60 ikinci öğretim olmak üzere toplam 120 yeni öğrenci kayıt yaptırmaktadır.
Başlıca Çalışma Alanları Ve İş İmkanları
Mezun öğrenciler endüstriyel otomasyon, endüstriyel elektronik ve ev cihazları gibi elektronik alanlarında araştırma geliştirme, üretim, bakım, onarım yapılan her firma ve işyerinde çalışabilirler; dolayısıyla gerek özel sektörde gerekse kamu sektöründe oldukça geniş istihdam ve iş olanakları mevcuttur.
Öğretim Planı
Öğretim planını indirmek için tıklayınız
Ders İçerikleri
Ders içeriklerini indirmek için tıklayınız.
DGS
Elektronik Teknolojisi Programı mezunları mezuniyet sonrasında ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Mühendislik, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Fen Fakültelerinin ve Sivil Havacılık Yüksekokullarının ilgili bölümlerine geçiş yapabilmektedir.2013 Dikey Geçiş Klavuzu Tablo 3 e göre Elektronik Teknolojisi Ön Lisans Mezuniyet Alanı Tercih Yapılabilecek Lisans Programları:

# Elektrik Mühendisliği
# Elektrik-Elektronik Mühendisliği
# Elektronik Mühendisliği
# Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
# Endüstri Mühendisliği
# Enerji Sistemleri Mühendisliği
# Fİzik
# Havacılık Elektrik ve Elektroniği
# Kontrol Mühendisliği
# Meteoroloji Mühendisliği
# Makine Mühendisliği
# Uçak Elektrik-Elektronik
# Uzay Mühendisliği

ÖĞRETİM ELEMANLARI 
Öğr.Gör. Dr. Mehmet ÖLMEZ 

(Program Başkanı)

Öğr.Gör. Dr. Sinem ÖLMEZ Öğr.Gör. Yeşim GÜNDÜZALP
mehmet.olmez@deu.edu.tr sinem.olmez@deu.edu.tr yesim.gunduzalp@deu.edu.tr
0.232.3012598 0.232.3012598 0.232.3012598