Bilgisayar Programcılığı Programı


Program Hakkında

Bilgisayar Programcılığı Programı 1982-1983 akademik yılında YÖK-Dünya Bankası Projesi kapsamında başlatılmıştır. 14 haftalık 4 yarıyıldan oluşan 2 yıllık bir programdır. Bilgisayar Programcılığı programının temel amacı, tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu bilgisayar teknolojisi ürünlerinin işlevsel kullanımı için gerekli olan yöntem ve teknikleri öğretmek ve bu kurumlarda çalışmak isteyen nitelikle bireyleri yetiştirmektir. Bilgisayar Programcılığı, dünyada ve Türkiye’de hızla gelişen ve birçok iş koluna uygulanabilen bir alan olduğu için, bu programla sadece bölgesel değil ulusal çapta ihtiyaç duyulan ara iş gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Dersler Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim üyeleri ve Öğretim görevlileri tarafından yürütülmekte ve Bilgisayar Programcılığı alanında piyasada aranır özellikte eğitim ve öğretim verilmektedir.

Programdan mezun olan öğrenciler,  2 yıllık öğrenimleri boyunca aldıkları (Web Tasarımı Temelleri, Görsel Programlama, Mobil Programlama, Bilgisayar Donanımı, Grafik ve Animasyon, İşletim Sistemleri, İnternet Programcılığı,  Sunucu İşletim Sistemleri, Veri Tabanı gibi) derslerde teknolojinin çok değişik ortamlarda kullanımıyla ilgili bilgi ve becerilerle donatılırlar.  Program mezunları kendi girişimlerini yapabilecekleri gibi; kamu ve özel sektör kuruluşlarının bilgi işlem, yazılım, donanım, iletişim ağları ya da bakım onarım servislerinde ihtiyaç duyulan bilişim personeli açığını doldurabilirler. Ayrıca bireysel imkânlarıyla mesleki alanlarında satış, servis, yazılım ve donanım şirketi kurabilirler. 

Programımız 1982 yılında kurulmuştur. Bünyesinde 3 adet akademik personel bulundurmaktadır. Örgün Öğretim, İkinci Öğretim ve Uzaktan Eğitim Programlarımıza toplam 220 öğrenci kontenjanımız mevcuttur. Programımızda modern eğitimin tüm imkanları kullanılarak, öğrencilerimize ulusal ve uluslararası alanda diğer üniversitelerle rekabet edecek seviyede eğitim vermeye çalışmaktayız. Programımız mezunları gerek kamu sektöründe gerekse de özel sektörde meslek elemanı olarak istihdam edilmektedir.

Başlıca Çalışma Alanları ve İş İmkanları

Bilgisayar Programcılığı, internet teknolojileri, veritabanı, programlama dilleri, ağ, bilgisayar donanım ve diğer bilgisayar konuları kapsayan, özenle tasarlanmış bir müfredat sunmaktadır. Müfredat öğrencilere, yazılım uygulamaları ve programlama, bilgisayar ağ sistemleri, web geliştirme ve veritabanı analisti dahil bilgisayar teknolojisi içeren çeşitli alanlarda kariyer fırsatları için hazır olmalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Öğrenciler böylelikle bilgisayar ve yazılım endüstrisinin günümüzdeki ve gelecekteki durumuna yönelik bilgilerle donatılmaktadır.Öğrencilerimiz bilgisayar programı yazan ve geliştiren firmalarda, yazılım ve donanım şirketlerinde uzman olarak çalışabilecek yetkinlikle mezun olmaktadır.

Bilgisayar firmalarının basta teknik servislerinde olmak üzere çeşitli departmanlarında, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde bilgi işlem sorumlusu ya da uzman olarak veya yazılım firmalarında programcı olarak çalışabilecekleri gibi network donanım ve teknik altyapı veren ve web tasarımı yapan firmalarda da çalışabileceklerdir.

Öğretim Planı
Öğretim planını indirmek için tıklayınız
Ders İçerikleri
Ders içeriklerini indirmek için tıklayınız.
 

ÖĞRETİM ELEMANLARI 
Öğr. Gör. Dr. Özer KESTANE

Öğr. Gör. Dr. Gülşah DARILMAZ
ozer.kestane@deu.edu.tr gulsah.darilmaz@deu.edu.tr
0.232.3012621 0.232.3012611
Öğr. Gör. Murat GÜNEY
(Okul-Sanayi Koordinatörü)
Öğr. Gör. İsmail DÜŞMEZ
murat.guney@deu.edu.tr ismail.dusmez@deu.edu.tr
0.232.3012621 0.232.3012582