İnşaat Teknolojisi Programı


Program Hakkında
İnşaat Teknolojisi Programı 1982-1983 akademik yılında eğitime başlamıştır.1985 YÖK-Dünya Bankası Endüstriyel Eğitim Projesi kapsamında laboratuarı kurulmuştur. 14 haftalık 4 yarıyıldan oluşan 2 yıllık bir programdır. Bu iki yıllık süreçte programda teorik dersler, laboratuar uygulamaları ve endüstriye dayalı öğretim verilmektedir. Program, öğrencilere bina ve her tür yapı inşaatının temel kavramlarının öğretilmesi ile birlikte, endüstri ve laboratuar uygulamalarındaki el becerilerini geliştirmeleri için hazırlanmıştır.

Program günümüzde ve gelecekte İnşaat sektörünün ara eleman ihtiyacını karşılamayı amaçlamaktadır. Bu nedenle, İnşaat sektörünün bir üyesi olan İnşaat teknikerinin vasıflı işçilerden daha fazla bilgi ve öngörüye sahip olması istenmektedir. Bir İnşaat teknikerinin ana görevi; İnşaat mühendislerine laboratuar ve şantiye imalatlarında yardımcı olmaktır. Bu doğrultuda, programda her tür yapı imalatının temel prensipleri konusunda geniş bilgiye ve ileri teknoloji cihazlarını kullanma ve kontrol etme yeteneğine sahip öğrencilerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Başlıca Çalışma Alanları Ve İş İmkanları
İnşaat teknolojisi Programı mezunları gerek kamu sektöründe gerekse özel sektörde İnşaat Teknikeri ünvanı ile istihdam edilmektedir. Başlıca çalışma alanları şunlardır;

# Karayolu, Demiryolu, köprü gibi ulaştırma yapıları inşaatları
# İçme suyu, Kanalizasyon, Arıtma tesisi gibi alt yapı inşaatları
# Liman, Dalga kıran, İskele gibi Kıyı Liman Yapıları
# Beton üreten tesislerde ve Yapı Malzemesi labratuvarlarında Kalite Kontrol Elemanı olarak
# Tüm yapı imalatları
# Zemin iyileştirmesi
# Çelik yapı imalatı ve Montajı

Öğretim Planı
Öğretim planını indirmek için tıklayınız
Ders İçerikleri
Ders içeriklerini indirmek için tıklayınız .
 

ÖĞRETİM ELEMANLARI 
Öğr.Gör. Mehmet GÜNEŞ

(Program Başkanı)

Öğr. Gör. Dr. Semra ERTEM Öğr.Gör. Kıvılcım BÖLÜK 
mehmet.gunes@deu.edu.tr semra.ertem@deu.edu.tr kivilcim.boluk@deu.edu.tr
0.232.3012595 0.232.3012428 0.232.3012617