Yönetim ve Organizasyon Bölümü


Bölüm Hakkında:

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü 1984 yılında kurulan Yerel Yönetimler Programı ve 2005 yılında kurulan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı’nı kapsamaktadır. Yönetim ve Organizasyon Bölümü her iki programda nitelikli “ara elemanlar” yetiştiren “ön lisans” düzeyinde eğitim veren bir bölümdür. Yönetim ve Organizasyon Bölümü, her iki program çerçevesinde günün koşullarına uygun, çok boyutlu ve geniş bir ders perspektifi sunmaktadır.

Yerel Yönetimler Programı’nın kuruluş amacı, ürettikleri mal ve hizmetler açısından halka en yakın yönetim birimleri olduğu bilinci ile bu yapıları güçlendirecek “nitelikli ara elemanlar” yetiştirmektir. Yerel yönetimler programı, hukuk, siyaset, yönetim, ekonomi alanındaki dersler yanında mesleki ve uygulamaya dayalı derslerle yerel yönetimleri ileriye taşıyabilecek gençler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Programda dersler kapsamında öğretilen bilgilerin desteklenmesi için 30 iş gününü içeren staj zorunludur. Programa her yıl toplam 120 öğrenci (60 Örgün ve 60 ikinci öğretim) yerleşmektedir. Yerel Yönetimler Programı’ndan mezun olanlar “Meslek Elemanı” unvanı almaya hak kazanırlar. Mezunlar; valiliklerde, belediyelerde, kaymakamlıklarda, il özel idarelerinde, kent konseylerinde, sivil toplum kuruluşlarında, kamuoyu araştırmaları ile ilgili kuruluşlarda ve benzeri tüm resmi ve özel kuruluşlarda çalışabilirler.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı kuruluş amacı, sağlık hizmetlerinin akılcı şekilde üretilmesine katkıda bulunan, sağlık hizmetlerindeki ilerlemelere yardımcı olan sağlık kurumlarında çalışacak “nitelikli ara elemanlar” yetiştirmektir. Sağlık kurumlarında gereklilik gösteren tıbbi terminoloji, hukuk, ekonomi, yönetim, halk sağlığı ve sağlık politikalarına ilişkin derslerin yanında mesleki beceriyi arttıran uygulama dersleri bulunmaktadır. Programda dersler kapsamında öğretilen bilgilerin desteklenmesi için 30 iş gününü içeren staj zorunludur. Programa her yıl toplam 60 öğrenci (60 Örgün) yerleşmektedir.  Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı’ndan mezun olanlar “Meslek Elemanı” unvanı almaya hak kazanırlar. Mezunlar, sağlık kurumlarında, hizmet yönetimi, arşiv, pazarlama, muhasebe, insan kaynakları, sosyal güvenlik kurumlarının sağlık sigortası birimleri ile özel sağlık sigortası şirketlerinde, sağlık turizmi yapan şirketlerin idari birimlerinde olmak üzere geniş perspektifte istihdam olanağı bulunmaktadır.

Bölüm Başkanı: 
Adı Soyadı: Doç Dr. Onur DOĞAN
Mail Adresi: onur.dogan@deu.edu.tr
Telefon Numarası: 0.232.3012561
Deu Akademik Sayfası:
Programlar:
1-Sağlık Kurumları İşletmeciliği
2-Yerel Yönetimler