TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI

Program Hakkında
1982 yılından beri İzmir Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyetinde bulunan programımız, turizm sektöründe nitelikli ve en az iki yabancı dil bilgisine vakıf ara eleman yetiştirmeyi amaçlayan okulumuzun köklü, öğrenci ve öğretim elemanı sayısı yönünden en büyük programıdır. Öğrencilerimiz Konaklama,Yiyecek İçecek,Ulaştırma ve Seyahat Acentacılığı işletmelerinde istihdam edilmektedir. Uygulamalı derslerimiz uyarınca hem yakın çevreye hem de uzak çevreye (Tarihi mekanlara,ören yerlerine) bilgi ve görgü artırımı sağlayacak geziler yapılmaktadır.Öğrencilerimiz yaz dönemi boyunca sektörün her alanında, ders kitaplarıyla öğretilen bilgileri desteklemek ve pekiştirmek için 30 iş gününü içeren stajlarını yapmaktadırlar.Öğrenim süremiz 2 yıldır (4 dönem).

Dijital Turizm Topluluğu (DTT)
Öğrencilerimiz tarafından kurulan bir topluluktur etkinlikleri :

a-Otel işletmecileri ve seyahat acentaları ile staj çalışmaları ve ortak organizasyonlar.
b-Ücretsiz eğitim seminerleri.
c-Ücretsiz yabancı dil kursları.

Başlıca Çalışma Alanları Ve İş İmkanları
Hizmet sektöründe Konaklama İşletmeleri, Ulaştırma İşletmeleri, Tanıtım ?Danışmanlık İşletmeleri, Seyahat Acentaları,Organızasyon İşletmeleri vb işletmeler.İş olanakları oldukça geniştir.
Öğretim Planı
Öğretim planını indirmek için tıklayınız.
Ders İçerikleri
Ders içeriklerini indirmek için tıklayınız.
DGS
Turizm ve Otelcilik Programı mezunları mezuniyet sonrasında ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma olanağına sahiptir.
Öğretim Elemanları
Prof.Dr. Nilüfer KOÇAK