Ortak Zorunlu Yabancı Dil Dersine Ait Muafiyet Sınavı

Yayınlanma Tarihi: 12-10-2020

Yüksekokulumuz 2020-2021 eğitim öğretim yılı örgün ve ikinci öğretim haftalık ders programı müfredatında yer alan Ortak Zorunlu Yabancı Dil dersine ait muafiyet sınavı 02.11.2020 tarihinde yapılacak olup, teknik nedenlerden dolayı belirtilen tarihte sınava girememiş olan öğrencileriniz için Mazeret Sınavı 05.11.2020 tarihinde yapılacaktır.

Öğrenciler için dilekçe ile son başvuru tarihi 23 Ekim saat 17:00 olup imyo.bilgi@deu.edu.tr adresine başvurularını göndermeleri gerekmektedir.

Yüksekokulumuz, 2020-2021 Öğretim yılı Güz ve Bahar yarıyılı Örgün ve İkinci Öğretim ders programımızda yer alan ortak zorunlu Yabancı Dil derslerinden,  2020 yılında kayıt yaptırmış olan  öğrencilerin, 1. sınıfta almak zorunda olduğu Ortak Zorunlu
Yabancı Dil dersinden muafiyet sınavı,  00.01-23.59 saatleri arasında, “online.deu.edu.tr” adresinde, “Sakai sistemi üzerinde”, “Kısa Sınav ve Testler” aracında, Uzaktan Sınav (Online) yöntemiyle uygulanacaktır. Bu dersten muaf olmak için sınavdan alınması gereken en düşük not ellibeş (55) tir.

Sınav hazırlanış ve uygulanış süreci:
1. Belirtilen tarihte yapılacak sınav için sorular, Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Elemanları tarafından hazırlanacaktır.
2. Sınav sorularını, sisteme, sınav tarihinden önce, yine Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından görevlendirilecek olan Öğretim Elemanı yükleyecektir.
3. Sınav sonuçları, ilgili fakülte/yüksekokula Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından gönderilecektir.
4. YDİ Muafiyet Sınavına teknik nedenlerle giremeyen öğrenciler, bu sorunu ekran görüntüsü vb. yöntemlerle fakülte/yüksekokulunuza resmi kanallardan bildirdiği takdirde, 05.11.2020 tarihinde yapılacak olan YDİ Muafiyet Mazeret Sınavına girebileceklerdir.