Bütünleme Sınavı İle İlgili Bilgilendirme

Yayınlanma Tarihi: 12-12-2017

2017-2018 Güz Bütünleme Sınavları 8 Ocak-19 Ocak 2018 Tarihleri Arasında Yapılacaktır.

Bütünleme Sınavına Girebilme Şartları

a) Teorik derslerin ve öğretim elemanları tarafından sınıfta yapılan uygulamaların en az %70’ine katılmış olması, (Devamsızlıktan Kalmamış olmak)

b) Laboratuvar, proje, atölye, sınıf dışında yapılan uygulamalar ve benzeri yarıyıliçi çalışmalarının en az %80’ine katılmış olması, (Devamsızlıktan Kalmamış olmak)

c)Final Sınavı Sonunda notu FF ve FD olan öğrenciler bütünleme sınavına girebilir.( Notu DD ve üzeri olan öğrenciler not yükseltmek için bütünleme sınavına giremez.)

d) Devam şartını yerine getirmiş; ancak final sınavına girememiş öğrenciler bütünleme sınavına girebilir.

Açıklama:

-Bütünleme sınavına girebilmek için dilekçeye veya başka bir başvuru yapmaya gerek yoktur. Bütünleme sınav programında yazan gün ve saatte doğrudan sınava girilir.

-Yarıyıl sonu ve bütünleme sınavları için mazeret sınavı açılmaz.

-Yüksekokulda bir öğrencinin bir dersten başarı notu, o derse ait yarıyıl içi çalışmalarında gösterdiği başarı düzeyi (ara sınavda aldığı not) ve yarıyıl sonu veya bütünleme sınavında aldığı not, birlikte değerlendirilerek sınıfın başarı düzeyine göre belirlenir.